Saturday, November 16, 2013

life is complicated

assalamualaikum. 
selamat pagi dan salam subuh.


harini hati aku mungkin terbuka untuk kembali dalam dunia blogger. i just don't know why i feel like blogging something. yeah i miss blogging so much :'( mungkin sekarang zaman blogger dah tak "gah" macam aku form 3 dan form 4 dulu. sekarang ditangga yang teratas mungkin twitter. tak dinafikan ramai yang pilih untuk meluahkan di twitter berbanding berblogging. yela pepatah pun ada mengatakan "habis madu sepah dibuang". okay agak over distuu sebab kaitkan dengan blog. i don't know why, mungkin bila aku blog aku rasa lebih tenang. biarlah satu dunia baca biarlah satu dunia tahu. kita memang boleh pendam tapi sampai bila. gempa bumi lama lama akan meletup jugak macam tu jugak dengan hati kita. 

nothing special to blog. but...... i just wanna say i miss the old me. dulu mungkin masa aku active berblogging dengan diri aku yang ceria, happy go lucky and so on. tapi hidup ni kekadang kita di atas dan kekadang kita di bawah. mungkin sekarang aku diuji. mungkin.... 
hidup kalau takde ujian, bukan hidup namanya. 
hidup kalau takde masalah, bukan hidup namanya.
hidup kalau takde dugaan, bukan hidup namanya.
kesilapan mematangkan kita, begitu juga pengalaman hidup. i learn something new day by day and also turn into someone else hmmm i just don't know who am i now. dulu mungkin aku sakit, aku luah. aku tak suka something, aku cakap direct, aku benci, aku straight to the point and now aku lebih pilih jalan untuk diam, sabar dan paham. 

kunci hidup aku sekarang, diam sabar paham. tiga tu aku kekalkan dalam diri aku. insyallah itu yang terbaik.
diam untuk mengelakkan masalah.
sabar itu indah bukan? 
dan paham, paham situasi apa yang aku lalui. cuba paham walaupun perit.
hati orang lain aku fikir dan kadang kadang aku tertanya tanya entah kemana aku campak hati aku. mungkin, bila kita senangkan orang, hidup kita akan turut senang. mungkin bila kita bahagiakan org, tempias bahagianya mungkin kita rasa. mungkin dan mungkin dan mungkin. life is so complicated.

insyallah, entry kali ni kalau terbuka hati aku nak sambung, mungkin aku sambung.
toodles guys.




Sunday, July 21, 2013

Kmppp yoooo.

Hi uollsss. Miss me? Nawwwwwwww miss you guys too. Miss stalking, miss blogging, miss babbling, miss everything that i used to do before my life getting messier day by day, month by month and blablabla. 

So now i'm officially matriculation student. Sounds like woowww right but aaarghhh it is like a nightmare for me. I hate staying there. I hate that place and the most thing i hate is i can't have bibik there. Lol hahaa. 

Okay now i'm one of the kolej matrikulasi pulau pinang student. I'm in modul 1. I'm no longer PST student because i've changed to PDT last week i guess so. Why? Because i'm bloody stressed with it. It's a fast learning. I managed to catch up but i'm afraid that i won't get good pointer if i continue staying in PST. So far, PDT was much more better. I have to stay there for 2 years where there's a big problem for me but nevermind. For getting good pointer, i'm willing to do so.
My before practicum was H4P1 and now as i've changed to PDT, i'm DH1P3 family yoooo :-) 

My life getting bored. Like seriously bored to the max weehhh. I can go home every week. Be jealous people. It's 30 minutes from my house. Well i'm such a lucky princess.

Well until here so adios and assalamualaikum.



Thursday, May 23, 2013

MANGO STONE PATTERN SHOPPER BAG.






MANGO STONE PATTERN SHOPPER BAG.
PRE ORDER CLOSE ON 31ST MAY! 
ORDER YOURS NOW.
MIX AND MATCH WITH YOUR DRESS.
AVAILABLE IN 4 COLOURS :)
MYR75.00 EXCLUDE POSTAGE.
ORIGINAL ITEMS! NOTED THAT :)

COLOURS : SHOCKING PINK, YELLOW, GREEN AND PALE PINK.

WHAT ARE YOU WAITING FOR? ORDER NOW!

WHATSAPP/SMS/CALL : 0174061561